Σκέφτεστε να τοποθετήσετε πόρτα ασφαλείας στο σπίτι σας; Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε 7 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στην επιλογή σας.

Δημοσιεύτηκε από τον/την admin στις

πόρτα ασφαλείας με σύγχρονη κλειδαριά

Ως επαγγελματίες του χώρου σας δίνουμε μερικές συμβουλές, έτσι ώστε να επενδύσετε τα χρήματά σας στην καλύτερη δυνατή πόρτα ασφαλείας για το σπίτι σας.

Η πόρτα ασφαλείας έχει γίνει ένα από τα πιο απαραίτητα μέρη ενός σπιτιού, καθώς δεν προστατεύει μόνο το σπίτι μας από εισβολείς αλλά ενισχύει και τη συνολική εμφάνιση. Οι κλέφτες και οι διαρρήκτες δυστυχώς υπάρχουν και δεν θα διστάσουν να μπούνε σε ένα εύκολα προσβάσιμο διαμέρισμα. Ωστόσο, ως ιδιοκτήτης σπιτιού, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για τέτοια ανεπιθύμητα συμβάντα με τα σωστά μέτρα ασφαλείας. H πόρτα ασφαλείας εξυπηρετεί τους ιδιοκτήτες κατοικιών ως πρόσθετο στρώμα προστασίας. Αν σκοπεύετε να επενδύσετε σε μια τέτοια πόρτα, πρέπει να έχετε κατά νου μερικά πράγματα. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να βρείτε την καλύτερη πόρτα ασφαλείας για το σπίτι σας.

Αναλύστε πρώτα τις ανάγκες σας

Προτού σκεφτείτε να επενδύσετε σε μια πόρτα ασφαλείας, πρέπει πρώτα να αναλύσετε τις ανάγκες ασφαλείας σας. Κοιτάξτε γύρω στην περιοχή που ζείτε και καθορίστε τι είδους πόρτα ασφαλείας θα χρειαστείτε για την ιδιοκτησία σας. Εάν το ποσοστό εγκληματικότητας της περιοχής που διαμένετε είναι χαμηλό, μπορείτε να σκεφτείτε έναν τύπο πόρτας ελαφρώς χαμηλής ποιότητας, αλλά δεν πρέπει να συμβιβαστείτε με την ασφάλεια της περιουσίας σας με οποιοδήποτε κόστος. Θυμηθείτε, ο κύριος σκοπός της εγκατάστασης μιας πόρτας ασφαλείας είναι η ασφάλεια και η πόρτα πρέπει να συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά.

Η πόρτα ασφαλείας θα πρέπει να έχει επώνυμη κλειδαριά

Η κλειδαριά είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά μιας πόρτας ασφαλείας και θα πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή σε αυτήν. Προτιμήστε πόρτα ασφαλείας που συνοδεύεται από επώνυμη κλειδαριά. Αν δεν είστε ειδικός στις κλειδαριές και δεν μπορείτε να επαληθεύσετε την ποιότητα των κλειδαριών, πρέπει να βασιστείτε στη φήμη του κατασκευαστή ή του προμηθευτή. Το έμπειρο προσωπικό μας μπορεί να σας παρέχει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες, έτσι ώστε να κάνετε την καλύτερη επιλογή για τη δική σας πόρτα ασφαλείας, προσαρμοσμένη στις προσωπικές σας ανάγκες.

κλειδαριά σε πόρτα ασφαλείας

Προσοχή στα γυάλινα πάνελ και τους φεγγίτες

Ανεξάρτητα από τον τύπο εξωτερικής πόρτας ασφαλείας που θα επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι τα γυάλινα παράθυρα ή τα πάνελ δεν θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά σας. Τα γυάλινα πάνελ μέσα σε μια πόρτα δεν πρέπει να είναι αρκετά κοντά στην κλειδαριά ή άλλο καίριο σημείο, ώστε να επιτρέπουν σε έναν εισβολέα να αποκτήσει πρόσβαση στο διαμέρισμά σας. Ένας κλέφτης θα μπορούσε απλά να σπάσει το κρύσταλλο και να φτάσει να ξεκλειδώσει την πόρτα εάν το γυαλί βρίσκεται σε κακή θέση. Αναζητήστε πόρτες με στρατηγικά τοποθετημένα παράθυρα ή επιλέξτε πόρτες χωρίς γυαλί.

Μονή ή διπλή θωράκιση στην πόρτα ασφαλείας;

Ο σκελετός σε μια πόρτα ασφαλείας αποτελείται από την μεταλλική κάσα και ένα ή δύο ατσάλινα φύλλα. Αυτά τα ατσάλινα φύλλα αποτελούν τη θωράκιση της πόρτας. Στην πρώτη περίπτωση, η θωράκιση βρίσκεται μόνο στο εξωτερικό μέρος της πόρτας, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει μεταλλικός σκελετός για να κρατάει την πόρτα συμπαγή και να λειτουργεί ως κόντρα για την ξύλινη επένδυση. Στη δεύτερη περίπτωση, υπάρχει μεταλλική επιφάνεια τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της πόρτας ασφαλείας. Αυτό δίνει τη δυνατότητα να υπάρξει γέμιση με κάποια υλικά όπως το φελιζόλ ή ο πετροβάμβακας. Αυτά τα υλικά παρέχουν στην κατοικία σας θερμομόνωση και ηχομόνωση και παρότι επιβαρύνουν λίγο την τιμή της πόρτας είναι σαφώς μια καλύτερη επιλογή από τη μονή θωράκιση.

πλήρης πόρτα ασφαλείας

Πόρτα ασφαλείας με επένδυση laminate, PVC ή αλουμινίου;

Η επένδυση μιας πόρτας ασφαλείας αποτελείται από φύλλο πεπιεσμένου ξύλου, γνωστό και ως mdf. Η πόρτα ασφαλείας έχει τη δυνατότητα να έχει πλήρως επίπεδη επιφάνεια, αλλά και να βγαίνει σε διάφορα σχέδια. Σε αυτό το σημείο πρέπει να επιλέξετε αν θα ντύσετε το φύλλο mdf με laminate ή PVC. Το laminate είναι ένα σχετικά δύσκολα κατεργάσιμο υλικό και δεν μπορεί να πάρει εύκολα σχήματα. Για αυτό τον λόγο χρησιμοποιείται όταν κάποιος δεν επιθυμεί σχέδιο στην επένδυση της πόρτας του.

Από την άλλη μεριά, το PVC μπορεί ευκολότερα να προσαρμοστεί στο σχήμα και σχέδιο της επιφάνειας της πόρτας ασφαλείας. Σε πρώτη φάση, μέσω ενός μηχανήματος που ονομάζεται παντογράφος, η επένδυση mdf λαμβάνει το επιθυμητό σχήμα. Έπειτα, το PVC θερμαίνεται και κολλάει πάνω στην επένδυση, προσαρμόζοντας το σχήμα του στην επιφάνεια της επένδυσης.

Ένα ακόμα τεχνικό χαρακτηριστικό, που καθιστά το PVC μια καλή επιλογή είναι η αντοχή του στις περιβαλλοντικές συνθήκες. Καθιστώντας το έτσι, μια επιλογή που θα διαρκέσει περισσότερο στον χρόνο.

Για εξωτερική πόρτα ασφαλείας, η οποία είναι περισσότερο εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες, όπως για πόρτα εισόδου πολυκατοικίας, υπάρχει η επιλογή επένδυσης αλουμινίου.

Φυσικά, όσον αφορά την αντοχή απέναντι στις βροχές και τις διάφορες περιβαλλοντικές συνθήκες το αλουμίνιο είναι η ιδανικότερη λύση. Αλλά για πόρτες διαμερισμάτων στο εσωτερικό πολυκατοικίας είναι ασύμφορο και δεν συνίσταται.

Συμβουλές για παραπάνω ασφάλεια

Ένα πολύ βασικό κομμάτι μιας πόρτας εισόδου ενός διαμερίσματος, στο οποίο δεν πρέπει να ξεχνάμε να δίνουμε σημασία, είναι το γνωστό ματάκι. Πρέπει να είναι τοποθετήμενο στην κατάλληλη θέση, έτσι ώστε να υπάρχει το σωστό οπτικό πεδίο και να αντιλαμβάνεστε εύκολα ποιος είναι ο επισκέπτης σας, για να μην υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

ματάκι πόρτας ασφαλείας

Μια προσθήκη μικρού κόστους, αλλά μείζονος σημασίας που δεν θα έπρεπε να λείπει από καμία πόρτα ασφαλείας, είναι ο εσωτερικός σύρτης. Ο σύρτης αποτελεί ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας του χώρου σας, μιας και ακόμα και αν ο επίδοξος ληστής καταφέρει να παραβιάσει την κλειδαριά σας, θα πρέπει να καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για να σπάσει τον σύρτη. Ο θόρυβος που θα προκληθεί από την προσπάθεια παραβίασης του σύρτη και ο χρόνος που θα σπαταλήσει ο κλέφτης για να τον σπάσει αποτελούν σημαντικούς αποτρεπτικούς παράγοντες, ώστε να μην συνεχίσει την προσπάθεια του και η ιδιοκτησία σας να παραμείνει ασφαλής.

Εκτός των άλλων, στην πόρτα ασφαλείας σας θα μπορούσατε να τοποθετήσετε μια δεύτερη κλειδαριά. Είναι μια επιλογή, η οποία αποσκοπεί στην καθυστέρηση οποιουδήποτε εγκληματία προσπαθήσει να εισέλθει στον χώρο σας, με στόχο να παραιτηθεί από την προσπάθειά του. Τέλος, ο ηλεκτροπείρος είναι ένας πείρος που κλειδώνει ανεξάρτητα των πείρων της κλειδαριάς μέσω ηλεκτρονικού κυκλώματος. Συνεπώς, ακόμα και να παραβιαστεί η κλειδαριά η πόρτα ασφαλείας σας παραμένει ακέραιη.

Τοποθέτηση από εξειδικευμένο συνεργείο

Η τοποθέτηση μιας πόρτας ασφαλείας είναι μια αρκετά τεχνική εργασία με πολλές λεπτομέρειες. Η σωστή τοποθέτηση χρειάζεται εμπειρία, τόσο για να προκύψει το ιδανικό αισθητικό αποτέλεσμα όσο και για να είναι ασφαλές το σπίτι σας στο μέγιστο βαθμό. Επομένως, με σκοπό να εξοικονομήσετε χρήματα καλό θα ήταν να μην ρισκάρετε με την ασφάλειά τη δική σας και της οικογένειάς σας. Έτσι και αλλιώς, η ασφάλεια είναι πρωταρχικός λόγος για τον οποίο κάποιος επιλέγει μια πόρτα ασφαλείας.

Αυτές είναι μερικές βασικές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βρείτε τις καλύτερες πόρτες ασφαλείας για το σπίτι σας.

Σε περίπτωση που το συγκεκριμένο άρθρο δεν σας έλυσε όλες τις απορίες μη διστάσετε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας. Μαζί θα συζητήσουμε τις εξειδικευμένες απαιτήσεις σας, θα συγκρίνουμε τα υπέρ και τα κατά της κάθε επιλογής για τη δική σας περίπτωση και θα καταλήξουμε στην καλύτερη επιλογή.
Για να πάρετε μια ιδέα της δουλειάς μας επισκεφθείτε τη Συλλογή ή τη σελίδα μας στο Facebook.


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *