Πώς να οργανώσετε την ανακαίνιση του σπιτιού σας: 11+1 σημεία

Δημοσιεύτηκε από τον/την admin στις

ανακαίνιση σπιτιού από την εταιρεία Στρατής Κομνηνός στο κέντρο της Αθήνας για χρήση βραχυχρόνιας μίσθωσης

Οργανώστε τη διαδικασία της ανακαίνισης και διατηρήστε τη γαλήνη σας

Είναι σημαντικό να καταλάβετε που βρίσκεστε όταν επιλέγετε μια ολόκληρη ανακαίνιση σπιτιού. Μια ματιά στα στοιχεία μιας μεγάλης ανακαίνισης σπιτιού θα σας δώσει μια αίσθηση του τι περιλαμβάνει και θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε αποτελεσματικά τα έργα σας.

Ξεκινήστε την ανακαίνιση με Σχεδιασμό και Πρόγραμμα

Ένα σκίτσο σε μια χαρτοπετσέτα κοκτέιλ, ολοκληρωμένα αρχιτεκτονικά σχέδια ή απλώς μια σταθερή σειρά σκέψεων για το πώς θα προχωρήσει η ανακαίνιση είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Είναι φθηνότερο και λιγότερο απογοητευτικό να διορθωθούν τα λάθη πριν η ανακαίνιση πάρει φυσική μορφή. Ένα από τα πρώτα ζητήματα είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε τον απαραίτητο προϋπολογισμό για την ανακαίνισή σας.

Σχεδιάστε μια απλή λίστα «ναι/όχι» με έργα που θα κάνετε μόνοι σας και έργα που θέλετε να κάνουν οι επαγγελματίες. Αναζητήστε εργολάβους και υπεργολάβους για εκείνες τις δουλειές που δεν θέλετε να κάνετε μόνοι σας.

Σκεφτείτε τα Μεγαλύτερα Έργα

Τα μεγαλύτερα έργα που μπορεί να αναλάβετε περιλαμβάνουν την αντικατάσταση ή επισκευή στέγης, τη διόρθωση των θεμελίων, την αντιμετώπιση της διαρροής νερού και την εγκατάσταση ή επισκευή παραθύρων και γενικά των κουφωμάτων. Πρώτα πρέπει να γίνουν τα μεγάλα έργα γιατί τα υπόλοιπα επηρεάζονται από αυτά.

Προστατέψτε τις μελλοντικές σας εργασίες ανακαίνισης διασφαλίζοντας ότι το σπίτι δεν θα καταρρεύσει πάνω σας. Αυτό σημαίνει αντιμετώπιση ζημιών στα θεμέλια και τυχόν δομικών προβλημάτων. Ασφαλίστε τα θεμέλια και πραγματοποιήστε σημαντικές επισκευές θεμελίωσης σε περιοχές όπως αποδυναμωμένοι τοίχοι, δοκοί και δοκοί μεταφοράς.

Στη συνέχεια, κοιτάξτε να το διατηρείτε στεγνό, το οποίο περιλαμβάνει την οροφή, την επένδυση και τα παράθυρα. Επισκευάστε ή αντικαταστήστε την οροφή. Αντικαταστήστε τα παράθυρα που έχουν υποστεί σοβαρή ζημιά που μπορεί να απειλήσουν μελλοντικές εργασίες ανακαίνισης. Εάν δεν έχει υποστεί σοβαρή ζημιά, αφήστε την επισκευή ή την αντικατάσταση του παραθύρου για αργότερα στη διαδικασία.

Το ίδιο ισχύει και για τα πλαίσια. Εάν η επένδυση είναι τόσο κατεστραμμένη που θα επιτρέψει τη διείσδυση νερού, επισκευάστε ή αντικαταστήστε την επένδυση. Εάν δεν έχει υποστεί σοβαρή ζημιά, αφήστε το για αργότερα.

Σχέδιο για κατεδάφιση

Θα κατεδαφίσετε και θα πετάξετε τμήματα του σπιτιού που θα αντικατασταθούν από μεταγενέστερα έργα. Αυτό είναι ένα τεράστιο εγχείρημα που πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού παραβλέπουν μέχρι να ξεκινήσει το έργο και μετά αρχίζουν να αγωνίζονται για να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο.

Θα χρειαστεί να νοικιάσετε ένα μεγάλο κάδο απορριμμάτων. Κατεδαφίστε προσεκτικά όλους ή μερικούς από τους χώρους του σπιτιού που θα ανακαινιστεί.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Να είστε προσεκτικοί όταν κατεδαφίζετε επιφάνειες επικαλυμμένες με βαφή με βάση το μόλυβδο. Ο αμίαντος, ο οποίος είναι συχνά κοινός σε παλαιότερα σπίτια, μπορεί επίσης να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία. Είναι πολύ καλή ιδέα να καλέσετε έναν επαγγελματία για να σας βοηθήσει με οτιδήποτε περιλαμβάνει αμίαντο ή βαφή με βάση το μόλυβδο.

Σκεφτείτε τη δομική ξυλουργική

Η ξυλουργική που υποστηρίζει άλλες εργασίες είναι γνωστή ως δομική ξυλουργική. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει μετακίνηση τοίχων, κατασκευή νέων τοίχων, προσθήκη δοκών για τη στήριξη μεγαλύτερου βάρους στον επάνω όροφο, διάτρηση σε νέες πόρτες (ή αφαίρεση υπαρχουσών θυρών), προσθήκη πλαισίου για παράθυρα νέας κατασκευής ή σημαντική μεγέθυνση των ανοιγμάτων παραθύρων.

Προγραμματίστε Ηλεκτρολογικές, Θερμαντικές και Υδραυλικές εργασίες

Αυτές είναι ζωτικής σημασίας υπηρεσίες που πρέπει να εγκατασταθούν όταν οι τοίχοι και η οροφή είναι ανοιχτά. Οι ανοιχτοί τοίχοι και οι οροφές διευκολύνουν την εταιρεία θέρμανσης να εγκαταστήσει αγωγούς για κεντρική θέρμανση και κλιματισμό και τους ηλεκτρολόγους και υδραυλικούς να λειτουργήσουν νέα ηλεκτρικά και υδραυλικά συστήματα.

Υπόδειξη

Στα περισσότερα μέρη, ο οικοδομικός κώδικας απαιτεί ότι μόνο όσοι έχουν επαγγελματική άδεια να κάνουν την εργασία μπορούν να χειριστούν εργασίες ανακαίνισης. Ελέγξτε προσεκτικά τις απαιτήσεις στην περιοχή σας.

Σκεφτείτε τα παράθυρα

Η εγκατάσταση παραθύρων παίζει σχεδόν πάντα σε ένα έργο ανακαίνισης σπιτιού. Η εγκατάσταση παραθύρων νέας κατασκευής ή αντικατάστασης είναι ένα έργο που μπορούν να δοκιμάσουν πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού, αλλά να έχετε κατά νου εάν το κάνετε μόνοι σας μπορεί να ακυρώσει την εγγύηση του κατασκευαστή. Ελέγξτε τις απαιτήσεις και προσλάβετε έναν επαγγελματία, καθώς αυτή η εγγύηση θα μπορούσε να σας γλιτώσει από πολλούς πονοκεφάλους στη συνέχεια.

Σχεδιάστε μόνωση και γυψοσανίδα

Πριν ανέβει η γυψοσανίδα, πρέπει να μπει η μόνωση. Δείτε τις επιλογές μόνωσης και σχεδιάστε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς τύπους για διαφορετικούς χώρους του σπιτιού. Θα το χρειαστείτε στους τοίχους και τη σοφίτα και ίσως μπορέσετε να τα κάνετε όλα μόνοι σας.

Υπόδειξη

Πριν κλείσετε τους τοίχους, θα χρειαστείτε μια δεύτερη επιθεώρηση από τον ηλεκτρολόγο (και ίσως τον επιθεωρητή υδραυλικών). Αυτοί θα σας δώσουν το πράσινο φως να κλείσετε τους τοίχους.

Εφαρμόστε αισθητική ξυλουργική στο σπίτι σας

Ακολουθεί η ξυλουργική που δεν είναι υποστηρικτική: σανίδες, καλούπια, διακοσμήσεις γύρω από παράθυρα και πόρτες και ενσωματωμένα στοιχεία, όπως βιβλιοθήκες ή γωνίες πρωινού. Η λεπτή ξυλουργική δίνει στο σπίτι σας την τελική πινελιά.

Προχωρήστε στο βάψιμο εσωτερικών χώρων, την ταπετσαρία και άλλες εργασίες φινιρίσματος

Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν να χειριστούν τη δουλειά του βαψίματος εσωτερικών τοίχων, της ταπετσαρίας, του βαψίματος καλουπώματος και της επένδυσης ή του χρωματισμού και της στεγανοποίησης. Όλα αυτά τα φινιρίσματα επιφανειών που προσανατολίζονται στη λεπτομέρεια θα πρέπει να είναι μερικά από τα τελευταία έργα που κάνετε σε εσωτερικούς χώρους, καθώς αυτή η εργασία μπορεί να βλάψει άλλα μέρη της διαδικασίας. Για παράδειγμα, πρέπει να βάψετε πριν τοποθετήσετε ή τρίψετε το δάπεδό σας ή το αντίστροφο; Αυτό είναι συζητήσιμο. Η πρώτη τοποθέτηση δαπέδου σημαίνει ότι μπορεί να μπει χρώμα στο δάπεδο. Το βάψιμο πρώτα σημαίνει ότι το τριβείο δαπέδου μπορεί να γρατσουνίσει τους τοίχους σας.

Τοποθετήστε δάπεδο κατά την ανακαίνιση

Η τελική σας επένδυση δαπέδου θα διαφέρει ανάλογα με το δωμάτιο. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε laminate, μασίφ σκληρό ξύλο, κατασκευασμένο ξύλο ή μοκέτα για διάφορους χώρους καθιστικού και υπνοδωματίου και βινύλιο, πλακάκια ή μάρμαρο για μπάνια και κουζίνες. Ό,τι κι αν επιλέξετε, σχεδιάστε να τοποθετήσετε το δάπεδο όσο το δυνατόν πιο αργά στη διαδικασία ανακαίνισης. Αυτό θα σώσει την επιφάνεια του δαπέδου σας από σημαντικές ζημιές.

Μετακίνηση στον Εξωτερικό χώρο

Μόλις γίνει το εσωτερικό, ή κοντά σε αυτό, ήρθε η ώρα να δουλέψετε στο εξωτερικό του σπιτιού. Με το σπίτι ως επί το πλείστον τελειωμένο, είναι ασφαλές να τοποθετήσετε τις υδρορροές. Δεν θέλετε να το κάνετε αυτό νωρίτερα εκτός και αν είναι απολύτως απαραίτητο, γιατί οι πόρτες και τα παράθυρα μπορεί να τρυπηθούν, καταστρέφοντας έτσι την εξωτερική εργασία.

Τώρα μπορείτε επίσης να εξετάσετε τις εξωτερικές ανακαινίσεις που μπορεί να συνδέονται με το σπίτι, όπως η προσθήκη μιας μπροστινής βεράντας. Τώρα είναι επίσης η ώρα να σκεφτείτε τα μέρη που είναι εντελώς ξεχωριστά από το σπίτι, όπως τα ανεξάρτητα γκαράζ ή οι πισίνες.

Σε περίπτωση που το συγκεκριμένο άρθρο δεν σας έλυσε όλες τις απορίες μη διστάσετε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας. Μαζί θα συζητήσουμε τις εξειδικευμένες απαιτήσεις σας, θα συγκρίνουμε τα υπέρ και τα κατά της κάθε επιλογής για τη δική σας περίπτωση και θα καταλήξουμε στην καλύτερη λύση.
Για να πάρετε μια ιδέα της δουλειάς μας επισκεφθείτε τη Συλλογή ή τη σελίδα μας στο Facebook.


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *