Ρολά αλουμινίου για τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα σας

Δημοσιεύτηκε από τον/την admin στις

ρολά αλουμινίου σε δωμάτιο κουφωματα πορτα κουζινασ παραθυρα κουζινασ αλουμίνια παράθυρα τιμέσ πορτεσ κουζινασ πορτεσ κουζινασ αλουμινιου συνθετικά κουφώματα παράθυρα αλουμινίου τιμεσ μπαλκονοπορτα αλουμινιου τιμεσ κουφωματα αλουμινιου προσφορεσ αλουμίνια τιμέσ κουφωματα pvc

Τα ρολά αλουμινίου χωρίζονται σε 2 κατηγορίες: τα ρολά των οποίων οι περσίδες είναι γεμισμένες με πολυουρεθάνη και τα βαρέως τύπου των οποίων οι περσίδες δεν περιέχουν πολυουρεθάνη και αποτελούνται μόνο από αλουμίνιο.

Ρολά αλουμινίου με γέμιση πολυουρεθάνης

Τα ρολά αλουμινίου αποτελούν ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο πρόσθετο σε μπαλκονόπορτες και παράθυρα αλουμινίου. Τα σύγχρονα ρολά αλουμινίου με γέμιση πολυουρεθάνης στις περσίδες τους είναι το αντικατάστατο των παλιών βαριών ξύλινων και πλαστικών ρολών που όλοι γνωρίζουμε. Χρησιμοποιούνται ως εναλλακτική των παντζουριών. Τα ρολά αλουμινίου αναβαθμίζουν αισθητικά και ενεργειακά τον χώρο σας εντάσσοντας τον στις απαιτήσεις της εποχής.

Τα ρολά αλουμινίου προσφέρονται σε ένα ευρύ φάσμα διαστάσεων από 145mm*150mm ως 245mm*315mm (ύψος*πλάτος) για τα κουτιά και από 26mm ως 55,4mm για το ύψος των περσίδων. Με άλλα λόγια, τα ρολά αλουμινίου που σας προσφέρουμε μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σας για οποιονδήποτε χώρο.

ρολλό αλουμινίου πολυουρεθάνης

Το κουτί του ρολού μπορεί να βρίσκεται είτε εξωτερικά της μπαλκονόπορτας, είτε επικαθήμενο πάνω στην κάσα του κουφώματος αλουμινίου. Υπάρχουν 3 τρόποι κύλισης του ρολού. Ο πρώτος είναι ο κλασικός με τον ιμάντα, ο δεύτερος είναι και αυτός χειροκίνητος με μανιβέλα. Ο τρίτος και τεχνολογικά πιο σύγχρονος τρόπος είναι ο ηλεκτρικός. Μπορείτε να ανεβοκατεβάσετε το ρολό με τη χρήση διακόπτη ενσύρματα ή ακόμα και ασύρματα με χρήση τηλεχειριστηρίου.

Τόσο στην περίπτωση των ρολών πολυουρεθάνης όσο και στα βαρέως τύπου που θα αναλύσουμε παρακάτω τα κουτιά είναι είτε απλά ψυχρά είτε θερμοηχομονωτικά. Η διαφορά τους έγκειται στο ότι τα δεύτερα περιλαμβάνουν στο εσωτερικό του κουτιού μονωτικό υλικό, ενώ τα πρώτα δεν διαθέτουν.

Όπως αναφέρεται και παραπάνω τα φυλλαράκια του ρολού (περσίδες) εξωτερικά είναι φτιαγμένα από αλουμίνιο, ενώ εσωτερικά γεμίζονται με πολυουρεθάνη. Η πολυουρεθάνη είναι η ένωση δύο στοιχείων, της πολυόλης και του ισοκυανικού και ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια των πλαστικών. Η πολυουρεθάνη χρησιμοποιείται κατά κόρον στις κατασκευές για τη δημιουργία θερμομόνωσης.

Παρακάτω αναλύονται οι ιδιότητες που εμφανίζουν τα ρολά αλουμινίου εξαιτίας των περσίδων τους με γέμιση πολυουρεθάνης.

Χαρακτηριστικά απόδοσης

Εξαιτίας του εξαιρετικής ποιότητας αλουμινίου που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των περσίδων, οι περσίδες εμφανίζουν καλύτερη αντοχή, αντοχή στον άνεμο και στην παραμόρφωση. Το εισαγόμενο υλικό αφρού πολυουρεθάνης υψηλής πυκνότητας απολαμβάνει προηγμένης απόδοσης θερμομόνωση και ηχομόνωση. Τα φυλλαράκια του ρολού δεν ξεθωριάζουν και μπορούν να αντισταθούν στον ισχυρό άνεμο.

Ρολά αλουμινίου και ηλιοπροστασία

Οι αδιαφανείς αλουμινένιες περσίδες εμποδίζουν το φως του ήλιου στο δωμάτιο. Μετά το κλείσιμο του παραθύρου, το έντονο ηλιακό φως δεν θα μπορεί να διεισδύσει στο δωμάτιο και ως εκ τούτου το πάτωμα και τα έπιπλα δεν θα υποστούν ζημιά. Ακόμα, μπορείτε να κοιμηθείτε απολαυστικά και βαθιά χωρίς να ενοχληθείτε.

Είναι επίσης αποτελεσματικό να αποκλείσετε το φως του ήλιου για να βελτιώσετε την άνεση της παρακολούθησης τηλεόρασης και υπολογιστή.

ρολά αλουμινίου σε παράθυρο

Αντιανεμικό και ανθεκτικό στη σκόνη

Το αλουμίνιο με ανώτερη αντοχή, σκληρότητα, αντοχή στις καιρικές συνθήκες και αντοχή στον άνεμο μπορεί να εμποδίσει αποτελεσματικά τη μόλυνση από τον αέρα και τη σκόνη και να κάνει τις πόρτες και τα παράθυρα αδιαπέραστα από τη σκόνη.

Εξαερισμός του χώρου σας

Τα ρολά αλουμινίου επιτρέπουν τον εξαερισμό του χώρου σας, απλά ρυθμίζοντας το ύψος του ρολού από τον ιμάντα. Κατά αυτόν τον τρόπο, είναι στο χέρι σας να ρυθμίσετε πόσο φως και αέρας θα επιτρέψετε να εισέλθουν στο δωμάτιό σας.

Ανθεκτικότητα στις καιρικές συνθήκες

Ο εσωτερικός χώρος των περσίδων είναι γεμάτος με αφρώδες υλικό πολυουρεθάνης υψηλής πυκνότητας με συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας μικρότερο από 3 W/m2k. Έχει καλή απόδοση θερμομόνωσης, έτσι ώστε να εξοικονομήσετε ενέργεια και να μειώσετε τις δαπάνες ηλεκτρικού ρεύματος του νοικοκυριού σας.

Το χειμώνα, μπορεί να αποτρέψει τη διαρροή θερμότητας από τους εσωτερικούς χώρους προς το εξωτερικό περιβάλλον και να μειώσει το κόστος της θέρμανσης.

Το καλοκαίρι, το κλείσιμο του ρολού μπορεί να διατηρήσει το δωμάτιο δροσερό και να μειώσει το κόστος του κλιματιστικού.

Ρολά αλουμινίου και ηχομόνωση

Η κάθε περσίδα γεμάτη με αφρώδες υλικό πολυουρεθάνης υψηλής πυκνότητας μπορεί να απορροφήσει πλήρως τον θόρυβο. Η καλή στεγανότητα του ίδιου του ρολού περιμετρικά μπορεί επίσης να μονώσει τον ήχο.

Τα πειράματα δείχνουν ότι τα 50 ντεσιμπέλ θορύβου σε εξωτερικούς χώρους μπορούν να μειωθούν σε 42 ντεσιμπέλ σε εσωτερικούς χώρους, μπλοκαρισμένα από το σύστημα του ρολού αλουμινίου.

πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας φυσαρμόνικα

Χρώματα προφίλ

Τα ρολά αλουμινίου με γέμιση πολυουρεθάνης βγαίνουν σε συγκεκριμένα χρώματα τα οποία καθορίζει ο εκάστοτε κατασκευαστής. Στην περίπτωση όμως των ρολών βαρέως τύπου, στα οποία η περσίδα αποτελείται αμιγώς από αλουμίνιο, τα ρολά έρχονται σε οποιοδήποτε χρώμα επιθυμείτε από τη γκάμα των χρωμάτων RAL.

Ιδιωτικότητα και ασφάλεια

Τα ρολά αλουμινίου σας παρέχουν πλήρη ιδιωτικότητα μιας και δεν επιτρέπουν τη δίοδο του φωτός όταν είναι πλήρως κλειστά. Όσον αφορά όμως την ασφάλεια, τα ρολά πολυουρεθάνης δεν αποτελούν ισχυρό αποτρεπτικό παράγοντα για κάποιον κλέφτη μιας και παραβιάζονται χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Μπαλκονόπορτα με ρολό αλουμινίου πολυουρεθάνης

Ρολά αλουμινίου βαρέως τύπου

Εκτός από τα ρολά αλουμινίου με γέμιση πολυουρεθάνης που αναλύσαμε παραπάνω υπάρχουν και τα ρολά αλουμινίου βαρέως τύπου. Οι περσίδες των ρολών βαρέως τύπου είναι φτιαγμένες αμιγώς από αλουμίνιο και δεν περιέχουν πολυουρεθάνη. Γενικά χρησιμοποιούνται σε κουφώματα μέτριων έως μεγάλων διαστάσεων.

Εξαιτίας της κατασκευής τους εμφανίζουν πολύ μεγαλύτερη αντοχή στην πίεση σε σύγκριση με τα ρολά πολυουρεθάνης και η κίνηση τους γίνεται κατά κύριο λόγο με ηλεκτρικό μοτέρ ή με μανιβέλα ή ακόμα και με τον συνδυασμός τους αναλόγως των διαστάσεων του ρολού. Εξαίρεση αποτελούν ρολά πολύ μικρών διαστάσεων που μπορούν να κινούνται χειροκίνητα με τη βοήθεια ιμάντα.

Συν των άλλων, οι διάτρητες περσίδες των ρολών βαρέως τύπου προσφέρουν σύγχρονη αισθητική στην κατοικία σας και μέγιστη ασφάλεια λόγω του βάρους και της αντοχής τους. Τέλος, η δομή τους παρέχει τον επιθυμητό εξαερισμό στον χώρο και τη διέλευση του φωτός όπως και όταν εσείς το επιθυμείτε.

Σχετικά με το χρώμα, τα ρολά αλουμινίου βαρέως τύπου βάφονται ηλεκτροστατικά σε όλα τα χρώματα Ral, Mat, Sable ακόμα και στην απόχρωση του ξύλου.

Σε περίπτωση που το συγκεκριμένο άρθρο δεν σας έλυσε όλες τις απορίες μη διστάσετε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας και να ζητήσετε προσφορά. Μαζί θα συζητήσουμε τις εξειδικευμένες απαιτήσεις σας, θα συγκρίνουμε τα υπέρ και τα κατά της κάθε επιλογής για τη δική σας περίπτωση και θα καταλήξουμε στην καλύτερη επιλογή.
Για να πάρετε μια ιδέα της δουλειάς μας για τα ρολά αλουμινίου επισκεφθείτε τη Συλλογή ή τη σελίδα μας στο Facebook.


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *