Πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας ή σταθερά μασίφ κάγκελα;

Δημοσιεύτηκε από τον/την admin στις

μαύρα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας

Ποια είναι η ιδανική επιλογή για την ασφάλεια της κατοικίας σας;

Σε έναν ιδανικό κόσμο όταν θα θέλατε να ανοίξετε τις μπαλκονόπορτές σας και τα παράθυρα δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Στον πραγματικό όμως κόσμο τα πράγματα είναι διαφορετικά και σίγουρα δεν μπορείτε να αφήσετε ανοιχτές τις πόρτες για πολλές ώρες και να φύγετε. Γνωρίζετε ότι μπορεί να γίνεται εύκολα στόχος επίδοξων εγκληματιών και θέτετε την οικογένεια και την περιουσία σας σε κίνδυνο.

διάρρηξη παραθύρου

Παρόλα αυτά, λύση υπάρχει και είναι τα γνωστά σε όλους μας κάγκελα. Οι δύο κύριες επιλογές που έχει κανείς είναι τα παραδοσιακά σταθερά κάγκελα, με σχέδιο ή χωρίς, και τα πιο σύγχρονα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας.

Ας εξετάσουμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και στο τέλος θα συγκρίνουμε τις δύο προτάσεις.

Σταθερά μασίφ κάγκελα – Χαρακτηριστικά

Συνήθως τα σταθερά κάγκελα που χρησιμοποιούνται για την ασφάλεια των παραθύρων αποτελούνται από 12άρι μασίφ σίδερο. Τα κάθετα κομμάτια τους ενώνονται μεταξύ τους με μικρά οριζόντια τμήματα σιδήρου για να επιτευχθεί η επιθυμητή αντοχή του κάγκελου. Για διακοσμητικούς λόγους τα οριζόντια τμήματα μπορεί να είναι ολόκληρα σχέδια και έχετε τη δυνατότητα να διαλέξετε από μία ευρεία γκάμα επιλογών.

Τα κάγκελα είναι κολλημένα σε κομμάτια σιδήρου, τα οποία είναι χωμένα μέσα στον τοίχο, έτσι ώστε να μην μπορεί κάποιος με τα χέρια να τα τραβήξει και να τα ξεκολλήσει. Επομένως, οποιοσδήποτε επιχειρήσει να παραβιάσει τον χώρο σας θα πρέπει με κάποιο τρόπο να κόψει τα κάγκελα.

σταθερά παραδοσιακά κάγκελα

Για παράδειγμα, κάποιος θα μπορούσε να τα κόψει με τροχό, αλλά θα προκαλούσε τέτοιο θόρυβο που θα τράβαγε τα βλέμματα πάνω του και κατ΄επέκταση και την αστυνομία. Συνεπώς, για κάποιον που θέλει περισσότερη ασφάλεια από αυτήν που του παρέχει η κλειδαριά του κουφώματος τα κάγκελα είναι μια καλή λύση.

Μετά την ολοκλήρωση της εργασίας τα κάγκελα πρέπει να περαστούν με μίνιο, ένα υλικό το οποίο τα προστατεύει από την σκουριά, και να βαφτούν. Τα μασίφ κάγκελα με μια μικρή προσοχή στη διατήρηση τους, δηλαδή στο βάψιμο τους ανά μερικά χρόνια, είναι σίγουρο ότι θα σας παρέχουν ασφάλεια σε μεγάλο βάθος χρόνου (δεκαετιών).

Πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας – Χαρακτηριστικά

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας είναι φτιαγμένα από γαλβανισμένο ατσάλι. Αυτό το υλικό έχει αντισκουριακές ιδιότητες από μόνο του και σας βγάζει από τους περιττούς μπελάδες της συντήρησης. Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας δεν είναι σταθερά και κινούνται εντός του πλαισίου τους. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα, όταν κάποιος θέλει να βγει στο μπαλκόνι για παράδειγμα να μαζεύονται στο πλάι σαν φυσαρμόνικα και να πιάνουν πολύ μικρό χώρο. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα όταν μαζεύεται να διπλώνει στον τοίχο με τη βοήθεια μεντεσέδων για μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου.

Από την άλλη, όταν θέλετε να ασφαλίσετε τον χώρο σας επεκτείνονται σε όλο το μήκος του οδηγού τους και κλειδώνουν στην κλειδαριά τους. Έτσι, ο χώρος σας γίνεται απαραβίαστος μιας και η κλειδαριά είναι ασφαλείας και το ατσάλι είναι δύσκολο να κοπεί.

πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας φυσαρμόνικα

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας βάφονται σε ειδικούς φούρνους με ηλεκτροστατική βαφή και το εργοστασιακό τους χρώμα είναι το λευκό. Εννοείται, πως κατόπιν ειδικής παραγγελίας βάφονται στο χρώμα της αρεσκείας σας για να ταιριάζουν με τον περιβάλλοντα χώρο.

Σύγκριση των δύο επιλογών

Όπως διαπιστώσατε από τα παραπάνω τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας παρέχουν τα πλεονεκτήματα των παραδοσιακών σταθερών κάγκελων, αλλά και ακόμα περισσότερα. Δηλαδή, και τα δύο παρέχουν ασφάλεια στον χώρο σας, για διαφορετικούς λόγους και τα δύο αντιστέκονται στη διάβρωση και τη σκουριά και μπορούν να βαφτούν σε οποιοδήποτε χρώμα επιθυμείτε.

Το τεράστιο και καθοριστικό πλεονέκτημα όμως των πτυσσόμενων κάγκελων είναι, ότι σας επιτρέπουν την πρόσβαση στους εξωτερικούς χώρους όποτε το επιθυμείτε σε αντίθεση με τα σταθερά κάγκελα.

Εν κατακλείδι, τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας αν και πιο ακριβά από τα σταθερά αποτελούν σαφώς μια καλύτερη επιλογή, διότι σας παρέχουν ελευθερία κινήσεων.

Σε περίπτωση που το συγκεκριμένο άρθρο δεν σας έλυσε όλες τις απορίες μη διστάσετε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας. Μαζί θα συζητήσουμε τις εξειδικευμένες απαιτήσεις σας, θα συγκρίνουμε τα υπέρ και τα κατά της κάθε επιλογής για τη δική σας περίπτωση και θα καταλήξουμε στην καλύτερη επιλογή.
Για να πάρετε μια ιδέα της δουλειάς μας επισκεφθείτε τη Συλλογή ή τη σελίδα μας στο Facebook.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τον ιστότοπο mykosmos.gr.


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *